Naše první pasení

19.03.2011 10:30

V sobotu ráno jsme se doma hezky nasnídali a pak Biemi, Ailinka a panička šup do auta, a vydali jsme se směr Česká Lípa, kde jsme naložili kamarádku Petru s borderáčkem Jackieškem a vyjeli jsme směr Dolní Suchá, kde nás čekalo naše první seznámení s kozičkama a pasením.

Počasí nám v celku přálo, už ani nesněžilo ani nepršelo, trošku foukalo a dokonce i malinko prosvitávalo sluníčko spoza mraků. Panička jako vždy malinko zakufrovala, ale podle dobré navigace majitelky ranče Aleny jsme nakonec dorazili na místo. Aili když viděla stádo koz, okamžitě se jí v hlavě přeplo a pasoucí borderka byla na světě. Ze začátku měla malinko zatměno, ani na povely nereagovala, ale jak se trošku osmělila, rozkoukala, mohli jsme sundat šňůru a už ji nic nebránilo si pořádně vyzkoušet, jak se to vlastně dělá, krásně reagovala na povely, přibližovala se kdy měla, začala hezky přemýšlet, kdy a z jaké vzdálenosti se má přiblížit. Měla jsem z ní velikánskou radost. Opravdu šikulka!!! Takže když nám to tak krásně šlo, v dubnu jedeme zas a začneme trénovat na zkoušku z pasení. 

Biemiček ač ještě maličký 3.měsíční štěndo, se šel taky seznamovat se čtyřnohými trkavci. Koziček se vůbec nebál, ale přeci jen u paničky bylo nejlépe, takže se pořád držel u nohy, i když občas se někde zapomněl a dobíhal. Ale důležité je, že se vůbec nebál, tak i u něj budeme vlohy podporovat a příště jede zas. 

Jackiešek byl taky šikovný, i když ze začátku ho malinko popletl klacek, který považoval za aportek a co že to vlastně s kozama???? .o)))

Bylo to moc hezké dopoledne a fotečky zde andilekir.rajce.idnes.cz/19.3.2011_prvni_paseni_Aili%2C_Biemi%2C_Jackiesek/